Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Θανάσης όλων των Ελλήνων.

4/5/2011. Κηδεύτηκε σήμερα ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ.

Οι περισσότεροι έλληνες βρήκαν λίγο χρόνο να πουν μια καλή κουβέντα ή να κάνουν μια καλή σκέψη για αυτόν τον απερίγραπτα καλό άνθρωπο και κορυφαίο ηθοποιό (λέξη η οποία πήρε την ακριβή της έννοια στο βίο και το έργο του Θανάση).
Κάποιοι άλλοι έγραψαν κάποιες αράδες βγάζοντας από μέσα τους τον πόνο που έχουμε όλοι μας για το χαμό του "δικού μας" Θανάση. Μεταφέρω το κείμενο του καλού φίλου Δημήτρη:
«Σήμερα έφυγε ο πιο γλυκός, ο πιο καλοσυνάτος, ο πιο καλόκαρδος, ο πιο συνετός και μετριόφρων Έλληνας ηθοποιός. Το ήθος και η αξιοπρέπεια αυτού του μεγάλου ανθρώπου ξεχώριζαν μέσα στον οχετό της ύβρεως και στον συρμό των τιποτένιων και ανικάνων ανθρώπων που ορίζουν τις τύχες μας και μας οδηγούν στον όλεθρο. Αντίο Θανάση μας, αντίο καλέ μας άνθρωπε.»
Και συμπληρώνει σε σχόλιο παρακάτω:
«Ήταν η ζωντανή απάντηση στην έπαρση και στην αλαζονεία του κάθε ψωνισμένου φελλού των ριάλιτι και ενός σταρ σύστεμ που προβάλλει υποπροϊόντα μιας άθλιας υποκουλτούρας, ως ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει αυτός ο τόπος. Ατάλαντοι, άσχετοι, σχεδόν απολίτιστοι νέοι, χωρίς καμία επίγνωση της ιστορίας αυτού του τόπου, απλώς πιθηκίζουν και αλαλάζουν...
Δεν μπορεί όντως να περιγραφεί η έννοια της καλοσύνης και του ήθους αυτού του ανθρώπου και αυτή τη στιγμή πραγματικά νιώθω ότι έχασα έναν δικό μου άνθρωπο, ένα κομμάτι από τα παιδικά μου χρόνια .
Ο σουρεαλισμός, οι καινοτομίες, η εκπληκτική σκηνοθεσία, το εκπληκτικό παίξιμο του αεικίνητου Θανάση, μα κυρίως η τόλμη και το θάρρος του να τα βάλει με το κατεστημένο της Φίνος Φιλμ θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: