Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο Asterix στην πρωτομαγιά!

Μπαγιάτικα Νέα: Διαβάζω ότι ήθελαν να ψηφιστεί ως αργία, η ενδεκάτη Μαΐου (για να μην «χαθεί» η αργία της Πρωτομαγιάς φέτος)! Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Έλληνας, δεν ξεκινάει ποτέ πορείες, διαμαρτυρίες και επαναστάσεις τις Κυριακές, τις εορτές και τα καλοκαίρια! Επανάσταση μεν, αλλά μην ξεβολευτούμε κιόλας! Επιτέλους τι θα γίνει με αυτούς τους επαγγελματίες χασομέρηδες (συνδικαληστές), σε αυτήν την χώρα? Τα ίδια και τα ίδια επί δεκαετίες…

Τόσα χρόνια ζω μέσα σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και ακόμα να την συνηθίσω. Ναι, ομολογώ ότι καθώς έγραφα αυτό το κειμενάκι φούντωνα. Αλλά λίγο πριν αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά μου, ήρθε και έσκασε μια εικόνα στο μυαλό μου και μου άλλαξε τη διάθεση. Αντιστοίχισα την σημερινή ελληνική πραγματικότητα με μια σελίδα από τον «Αστερίξ στους Βρετανούς»! Με την δεύτερη σελίδα όπου οι Βρετανοί χάνουν τον πόλεμο από τους Ρωμαίους, επειδή στις 5 η ώρα και τα Σαββατοκύριακα, άφηναν τον πόλεμο γιατί είχαν ρεπό!

Τώρα βέβαια αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να χαρώ, για την αγαπημένη ιστορία των Goscinny & Unterzo ή να λυπηθώ, που είμαστε πιο αστείοι και από Κόμιξ. Τα συμπεράσματα εν συντομία: Η τέχνη έχει μαγικές ιδιότητες ακόμα και όταν θυμίζει τη ζωή. Οι Βρετανοί έχουν παρατήσει τα τσάγια και δουλεύουν επί αιώνες για το εθνικό τους συμφέρον (έστω και με μερικά χαζά διαλείμματα για βασιλικά στεφανώματα). Και η Έλληνες ψωλάρουν. Όλος ο κόσμος εν τάξει!

1 σχόλιο:

Γρηγόρης Δερεκενάρης είπε...

http://asterixonline.info/comics/Asterix_Comics/08/3