Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η δημοκρατία του τηλεφώνου.


Με αφορμή τις 4-5 τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν κάθε μέρα στην Ελλάδα, καθώς και την χθεσινή «Μάχη» της Eurovision, μεταφέρω στους αρμόδιους, μια πρόταση, που θα μπορούσε να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση, στις επόμενες εκλογές! Χωρίς να αφήνουμε την ευθύνη, στους ανεύθυνους πολιτικούς μας. Χωρίς να περιμένουμε μετεκλογικές συνεργασίες, από καιροσκόπους και ακραία φιλόδοξους ηγέτες κομμάτων!

Το πετυχημένο σύστημα του tele-voting που εφαρμόζεται στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού θα μπορούσε, άνετα, να μεταφερθεί και στις εθνικές μας εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, ο ψηφοφόρος δε θα εγκλωβίζεται στα στενά όρια ενός κόμματος. Θα δίνει 12 βαθμούς στην πρώτη του επιλογή. 10 βαθμούς στο δεύτερο αγαπημένο κόμμα. Και από 8 βαθμούς και κάτω – σε όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που συμπαθεί λιγότερο.

Θα είναι super, αν βρεθεί και ο τρόπος, όλο αυτό να γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων, ώστε να μην κουραζόμαστε πηγαίνοντας στα εκλογικά τμήματα. Αυτή η μέθοδος ψηφοφορίας, θα βρει ένθερμους υποστηρικτές στα αριστερά κόμματα, που μας παρότρυναν προεκλογικά να κλειδώσουμε τους γέρους στο σπίτι ή να τους κρύψουμε την ταυτότητα. Τώρα δε θα χρειάζονται όλες αυτές οι μηχανορραφίες, αφού οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, θα αποκλειστούν γιατί δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία και οι περισσότεροι δεν έχουν κινητό.

Έτσι θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της νεολαίας, και εκτός αυτού, με την εύνοια του νέου συστήματος το πρώτο κόμμα θα βγάζει άνετα αυτοδυναμία – γιατί θα λάβει ψήφους και από αντίπαλους χώρους. Επιτέλους ήρθε η ώρα για περισσότερη, καλύτερη και πιο hi-tech δημοκρατία, σε αυτόν τον τόπο!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: