Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ω! Κωλοτούμπα αθάνατη!


Αριστερέ μου φίλε, όταν είσαι κατά ενός νόμου, πρέπει να πολεμάς για τη ΜΗ εφαρμογή του, μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος σου! Να καταγγέλλεις για «εθνική προδοσία» όποιον τον έφερε προς ψήφιση, καθώς και όσους «σαν τα πρόβατα μέσα στο κομματικό μαντρί» πήγαν και τον ψήφισαν.

Κυρίως νόμους όπως αυτόν τον κατάπτυστο, τις «ενισχυμένης αναλογικής», με μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
Ναι, Αυτόν που «Νοθεύει το εκλογικό αποτέλεσμα»!
Ναι, Αυτόν που «Ενισχύει τον σάπιο δικομματισμό»!
Ναι, Αυτόν που «Κάνει τις μειοψηφίες να κυβερνούν, χωρίς την λαϊκή συναίνεση»!

Όμως εντάξει. Είπαμε να πολεμάς, αλλά μην το παρακάνεις κιόλας. 
Πάρε και καμιά ανάσα!
Αν είναι να πιάσεις καμιά υπουργική καρέκλα, τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Μεταφέρω από Ναυτεμπορική: «Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα -αντί για συνασπισμός κομμάτων- υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.»
Α! ρε Καραισκάκη/Τσίπρα! 
Τέτοια χώρα που έχουμε, τέτοιοι επαναστάτες μας αρμόζουν. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι στην uefa υποστηρίζουν πως για να γίνει το ποδόσφαιρο ξανά συναρπαστικό από άποψη θεάματος όπως την δεκαετία του 70 π.χ, πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του και συγκεκριμένα να μειωθούν οι παίχτες σε 10. Υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερος χώρος για παίχτες με ταλέντο να δημιουργήσουν, μιας και εν έτι 2012 οι παίχτες πλέον είναι έτοι φωτός μπροστά σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τα 70s. Ας φανταστούμε τώρα μία ομάδα να προπαγανδίζει αυτή τη λογική, θα έπρεπε να αγωνίζεται με 10 απέναντι σε 11 ?

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να απολογηθεί για τις παραπάνω δηλώσεις του Τσίπρα. Οι κανόνες αυτή τι στιγμή είναι συγκεκριμένοι για όλους στο εκλογικό παιχνίδι. Είναι δικαίωμά τους να διεκδικήσουν το μπόνους όπως θα κάνει και η νέα δημοκρατία. Ο Τσίπρας θα είναι υπόλογος στον Ελληνικό λαό, αν κερδίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν καταργήσει αυτόν τον νόμο επαναφέροντας την αναλογική μέθοδο, όπως έχει υποσχεθεί. Μέχρι εκείνη την στιγμή, το σχολιό σου φαντάζει ως καθρέφτης της αστικής προπαγάνδας των μέσων μαζικής εξαπάτησης.

Ανώνυμος είπε...

abc