Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τσοβόλα δώστα ΟΛΑ – Νο2!!!


Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τη μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την άλλη.
Χρησιμοποιεί προεκλογικές τακτικές ΠΑΣΟΚ, δεκαετίας ’80!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Γεράσιμο Αρσένη, για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.
Επισημοποιεί το γάμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και βαθιού λαϊκού ΠΑΣΟΚ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ένα μεγάλο μέρος της δύναμης του, σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Εκτός αυτού πήρε και μερικά δυνατά στελέχη (Σακοράφα, Κουρουπλής κ.α) οι οποίοι έφεραν μαζί τους, πολλές χιλιάδες σταυρούς.  

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ υποδούλωσε το ΠΑΣΟΚ. Ή μήπως συνέβη το αντίθετο?
Μήπως έχει γίνει η άλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των έσω? Αυτό αποδεικνύουν, όλα τα παραπάνω καθώς και η νέα τακτική παροχολογίας τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα Νο2» (ή καλύτερα «Τσίπρα δώστα όλα»). Αυτοί είναι ηγέτες. Ο λαός να απαιτεί και ο ηγέτης να δίνει. Όσα έρθουν και όσα πάνε. Είμαστε έλληνες εμείς, δε μασάμε!

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από το επικοινωνιακό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, συγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε πεθυμήσει τις ωραίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου! Εκείνα τα ωραία συνθήματα! «Το ΠΑΣΟΚ στη βουλή, Ο λαός στην εξουσία», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και τόσα άλλα, πετυχημένα! Ωραίες εποχές που θυμόμαστε με ευχαρίστηση οι παλιοί και που δεν περιμέναμε να ξαναζήσουμε.

Αλλά επειδή δεν αρκεί μόνο να θυμούνται οι παλιοί αλλά να μαθαίνουν και οι νέοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς το old time classic ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την παλιά αισθητική στης αφίσες τις νέας προεκλογικής καμπάνιας. Πατριωτικό χρώμα, εθνικό νόμισμα, χαρούμενες φάτσες και ένας περήφανος αρχηγός. Με δάκρυα συγκίνησης παρουσιάζω πρώτος τις νέες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ (?):  

















Δεν υπάρχουν σχόλια: