Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ίσια βάρκα – Ίσια νερά!


Ο καθένας έχει την πολιτική του τοποθέτηση και σύμφωνα με αυτήν διαβάζει το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Αλλά τα αντικειμενικά στοιχεία, δεν παύουν να είναι αντικειμενικά στοιχεία. Ας αφήσουμε στην άκρη τον «καλπονοθευτικό» νόμο της ενισχυμένης αναλογικής και ας πάμε σε πραγματικούς αριθμούς: Στις πολύ πρόσφατες εκλογές έλαβον: 
ΝΔ: 1.192.054
ΠΑΣΟΚ: 833.529
ΣΥΡΙΖΑ: 1.061.265
ΔΗΜΑΡ: 386.116
ΚΚΕ: 536.072
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 670.596
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 440.894

Θα ρωτήσει κάποιος γιατί έβαλες με αυτή τη σειρά τα κόμματα και όχι σύμφωνα με τη θέση που πήραν. Μα απλά γιατί βοηθάει στη πρόσθεση και τη μελέτη:
ΠΑΛΙΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (σούμα): 2.025.583
ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (χωρίς ΚΚΕ – το οποίο δεν έχει σχέση με τους άλλους 2 και πήρε περίπου τους ίδιους ψηφοφόρους με το 2009): 1.447.381
ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (με ΚΚΕ): 1.983.453
ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (χωρίς την Ν.Δ.): 1.111.490
ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (με Ν.Δ.):  2.303.544

Αυτό που διαβάζω εγώ είναι ότι ο κόσμος έδωσε ίσες ψήφους σε παλιό δικομματισμό, λαϊκή αριστερά/ακροαριστερά & λαική δεξιά/ακροδεξιά.
Αν μάλιστα αντιπαραβάλεις τους ψήφους των κομμάτων σε σχέση με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους (9.949.401) μπορεί να δει κάποιος ΑΝΕΤΑ ότι, στην ουσία, κανείς δεν πήρε πάνω από 12%. Δηλαδή ο λαός δεν θέλει κανέναν πάνω.
Με αυτά τα αποτελέσματα δεν χρήζεται κανένας να είναι τιμητής.

Αν πάμε σε μια λογική αντιπαλότητας – όπου κανένας δεν μπορεί να συνδιαλαγεί ή να συνεργαστεί με κανέναν - τότε ο καθένας, μπορεί να λέει για τον άλλο ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ νομιμοποίηση και πρέπει να πάψει να ομιλεί.
Μπορούν να μας πηγαίνουν κάθε 15 μέρες σε εκλογές μέχρι να μας ξεκάνουν.

Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή όποια άλλη δύναμη βλέπει το ποσοστό που πήρε ως 80% και πρέπει να αναλάβει άμεσα «το τιμόνι της χώρας» – χωρίς συνεργασία με κανέναν – ας κάνει πραξικόπημα.
Όλα τα άλλα είναι τρίχες, που διαρρέονται από κεντρικά στελέχη τα οποία έχουν βγει κατευθείαν από εργαστήρια κομματικών νεολαιών.
Νομίζω ότι ήμουν, πέραν του δέοντος, ακριβής και σας κάλυψα όλους.

Ακολουθούν τα πρακτικά της συζήτησης των τριών πολιτικών αρχηγών κατά την συνάντηση τους με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Πολλοί τα περίμεναν διακαώς αλλά αυτό που δείχνουν κατά κύριο λόγο είναι ότι στην Ελλάδα κανένας δε συνεργάζεται με κανέναν (όταν έχει διαφορετική άποψη – πολλές φορές και όταν έχει την ίδια). Σύμφωνα με αυτή τη συζήτηση χάσαμε ευκαιρία για 2 κυβερνητικά σχήματα:
1ο) Κυβέρνηση αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ με τη στήριξη/ανοχή ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κυβερνήσει, επιτέλους, η αριστερά σε αυτόν τον τόπο. Επόμενη ευκαιρία ποιος ξέρει πότε θα την έχει.
2ο) Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με τη στήριξη/ανοχή ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς όμως την στήριξη/ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται να συμμετάσχει.
Τα κείμενα είναι αποκαλυπτικά για τις προθέσεις του καθένα. Φαίνεται ποιος βάζει πάνω από όλα το κομματικό του συμφέρον.
Τις ευθύνες θα τις αποδώσει, στον καθένα, η ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: