Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα… σκουπίδια!
Διευκρίνιση για την ιστορία: Χθες 18/3/2011 η εταιρία ΗΛΕΚΤΟΡ (συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα – ΕΛΛΑΚΤΟΡ και ΠΗΓΑΣΟΣ εκδοτική) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Μάλιστα δεν έλαβε μέρος ούτε καν στο μειοδοτικό διαγωνισμό.
Όλες αυτές της μέρες μαζί με τις αντιδράσεις συμβάδιζε και το επιχείρημα τον αντιδρώντων ότι η κυβέρνηση «τα έκανε πλακάκια με τον Μπόμπολα», και του παραχώρησε και αυτό το έργο, για να μεγαλώσει περισσότερο την «αυτοκρατορία» του. Μάλιστα η φήμες έλεγαν, ότι στο «σκάνδαλο» αυτό – και στις αντιδράσεις τω κατοίκων - δεν αναφέρονταν τα κανάλια, επειδή και εκεί έχει μεγάλα συμφέροντα ο Μπόμπολας (ο οποίος όντως κατέχει το 25% του MEGA channel, την NOVA και την εφημερίδα Έθνος – αλλά φυσικά όχι όλο τον τύπο και τις τηλεοπτικές συχνότητες της Ελλάδος). Ίσως ο Μπόμπολας στον οποίο αναφέρονταν να ήταν ο γνωστός χαρακτήρας από την ταινία «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη» (που υποδύθηκε με επιτυχία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας). Αλλά, στο σενάριο της ταινίας, αυτός δεν ήταν επιχειρηματίας και τον έλεγαν Λουκά!
Ως γνωστόν οι συνομωσιολογία τρέφει τον έλληνα. Είναι ένα είδος παραμυθιού, για μεγάλα παιδιά. Μπορεί να δανείζεται μερικά στοιχεία από την πραγματικότητα, αλλά τα περισσότερα γεγονότα αποτελούν μυθοπλασία, κατασκευασμένη από τον συγγραφέα. Η αποδοχή μιας παράλληλης φανταστικής πραγματικότητας είναι ένας ωραίος τρόπος να γεμίζεις τις κουβέντες με τις παρέες όταν βγαίνεις για καφέ και ποτό! Σε κάνει να ξεφεύγεις από τη μιζέρια της ζωής σου. Αλλά παράλληλα είναι και ένας καλός τρόπος, να ξοδεύεις όλη την δημιουργικότητά σου και στο τέλος να μη σου μένει δύναμη να αλλάξεις αυτήν την μιζέρια.
Ως επίλογο θα καταλήξω σε 2 συμπεράσματα:
Α) Ότι είναι καλή η πλήρης ελευθερία του ιντερνέτ, αλλά συνάμα παίρνουμε πολλές σαβουρο-πληροφορίες! Δηλαδή, δήθεν ειδήσεις και σκάνδαλα, που βγαίνουν από αδιασταύρωτα κουτσομπολιά ή ακόμα χειρότερα, είναι κατευθυνόμενα από ανταγωνιστές κάθε είδους.
Β) Ότι η τοπική εξουσία είναι πολύ πιο αδίστακτη από την κεντρική. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ελέγχεται. Ο κάθε τοπικός παράγοντας, σε μικρές κοινωνίες, μπορεί να φανατίζει τον κόσμο διασπείροντας φήμες. Τι καταφέρνει με αυτό; Πολλά. Συνήθως όμως τέτοιες μεθοδεύσεις εξυπηρετούν οικονομικά ή πολιτικά αυτόν που τις χρησιμοποιεί. Και άσε τον κοσμάκη να «τρώει» ιδεολογία! Από την εμπειρία που έχω στα τοπικά πράγματα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής μου, αυτό έχω δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου